Garo tilldelas Stora aluminiumpriset

Elinstallationsföretaget Garo tilldelas Stora aluminiumpriset 2021. Varje år delar Svenskt aluminium ut priset till en organisation eller individ som gynnat utvecklingen av aluminium under de senaste tio åren.

Nu får alltså Garo priset, för sina insatser runt laddinfrastrukturen för elbilar. Juryns motivering lyder:
”För sina framgångar att från tillverkning av apparatskåp utvecklats till en ledande aktör inom infrastrukturen för elbilar och dagens laddstationer baserade på aluminium med fokus på innovation, hållbarhet och design.”

På grund av pandemin sköts prisutdelningen för 2019 upp och delades istället ut i september 2021. Områdena som juryn bedömer när priset delas ut är bland annat design, entreprenörskap och miljö.

På grund av pandemin sköts prisutdelningen för 2019 upp och delades ut 16 september 2021. Områdena som juryn från Aluminiumriket Sveriges styrelse bedömer när priset delas ut är bland annat design, entreprenörskap och miljö.

– Vi på Garo har alltid som ambition att använda så miljövänliga materialval som möjligt där vår användning av återvinningsbar aluminium med lång och motståndskraftig livslängd är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Därför är det en stor ära att bli uppmärksammade för vår användning av aluminium ur både ett design-, säkerhets- och hållbarhetsperspektiv säger Patrik Andersson, vd på Garo, i en kommentar.