Stålkraft - Film

Här kan du se Metalliska materials prisbelönta film "Stålkraft". Filmen har vunnit pris vid den prestigefyllda World Media Festival i Hamburg, Tyskland.

För att nå ett fossilfritt samhälle så måste energitekniken förändras. Ett sätt att nå detta är till exempel fjärde generationens kärnkraft. Men för att den tekniken ska kunna bli verklighet krävs materialteknisk forskning. Det behövs ett stål som fungerar i reaktorerna.

Tillsammans har materialforskare på KTH och Sandvik Hallstahammar kommit allt närmare en lösning. Ett gott samarbete mellan forskare och den svenska stålindustrin gör att material kan tas fram för att kunna nå målet om en bättre miljö.

Bättre stål kommer att ge bättre energiteknik. Framtidens energiutmaningar ligger i händerna på dagens materialforskare. För att rädda världen krävs materialteknisk forskning.

”Stålkraft” har glädjande nog tilldelats ett internationellt filmpris. Filmen belönades med en Guldpokal vid World Media Festival i Hamburg, Tyskland. Festivalen är en av de stora internationella filmfestivalerna i branschen med 785 anmälda bidrag från över 30 länder.

Filmen vann i klassen Public Relations: Energy.

 

 

Här finns filmen med svenska text

Här finns fimen med engelsk text