Programkonferens 2024

Den 13-14 mars 2024 är det återigen dags för Metalliska materials uppskattade Programkonferens! Konferensen kommer även i år att hållas på Skogshem & Wijk på Lidingö.

Den första konferensdagen har som vanligt ett späckat program, med spännande och intressanta talare på scen som tar upp viktiga och aktuella ämnen. Konferensens andra dag består som brukligt av presentationer från Metalliska materials alla projekt. Det fullständiga programmet kommer att släppas under vintern.

På Programkonferensen så samlas företrädare för näringsliv, akademi och myndigheter för att diskutera området metalliska material och det strategiska innovationsprogrammet. Missa inte Sveriges främsta samlingsplats för metallforskning!

SE PROGRAMKONFERENSEN 2024 HÄR:

 

Om programmet - Aktuellt från programkontoret. 

Framtida forskningsbehov – Hur ser metallindustrins forskningsbehov ut framåt? Hur ser metallforskningens väg framåt ut? Hur planeras Impact Innovation-programmet Metals&Minerals att fungera?

Innovationsförmåga - Hur ser svensk metallindustrins innovationsförmåga ut och hur kan metallindustrin ta sig mot önskat läge? 

Klimatredovisning för produkter – Vad innebär klimatredovisning? Hur långt har standardiseringen kommit? Digitala produktpass.

AI - Hur används AI inom svensk metallindustri idag? Var står tekniken?

Materialutmaningar i Försvaret 

Satsningar i norr - Det pratas mycket om satsningarna i norr, men hur ser det egentligen ut? Regeringens samordnare ger en lägesbild.

Avslutning

 

Eventinformation