Ny webbkurs för energismarta gjuterier

Nu finns det en kostnadsfri webbkurs i energieffektivisering som riktar sig till gjuterier. Energimyndigheten och Svenska gjuteriföreningen har tillsammans tagit fram den interaktiva utbildningen där deltagarna får lära sig att använda energin på gjuteriet på ett smartare sätt.

Kursen ger grundläggande kunskaper i energifrågor och är ett stöd för att komma igång med energiåtgärder. Med ett interaktivt innehåll bestående av kortare filmer, övningar och kompletterande texter är det lätt att ta sig igenom utbildningen, och den kan genomföras vart som helst, när som helst.

– Energimyndigheten har tillsammans med Svenska Gjuteriföreningen tagit fram en lättillgänglig webbutbildning som med sitt viktiga innehåll hjälper branschens företag att inte bara bli mer energieffektiva utan även bli bättre på att hushålla med jordens resurser. Det moderna uttrycket och den pedagogiska innehållet gör utbildningen lättsam och tillgänglig för alla, säger Jessica Elfsberg, ordförande i Svenska Gjuteriföreningens Kompetensråd.  

Kursen innehåller bland annat:

  • konkreta energitips
  • förslag på genomförande
  • handfasta råd om hur gjuteriet på ett övergripande sätt kan arbeta för att minska energianvändningen.

Kursen passar både företag som är nybörjare och de som redan har kommit en bra bit på vägen i sitt arbete.

 

Läs mer om kursen och gör anmälan hos Energimyndigheten