Stilrides el-scooter snart redo för produktion

Företaget Stilride startade som ett forskningsprojekt inom Metalliska material. Nyligen stängde det prisbelönta företaget en investeringsrunda på totalt 31 miljoner kronor. Pengarna innebär ytterligare steg mot en planerad serietillverkning under 2022. Med hjälp av den egenutvecklade tillverkningsprocessen Stilfold, en sorts industriell origami, skapar Stilride el-scootrar av rostfri platt stålplåt.

Den innovativa tillverkningstekniken Stilfold, kort beskriven som vidareutvecklad origami där plåten viks även över krökta linjer, är redan prisbelönt. Nu har företaget stängt en övertecknad investeringsrunda på totalt 31 miljoner kronor.

– Intresset har varit stort från såväl befintliga som nya investerare tack vare en unik tillverkningsprocess och en första produkt som har potentialen att stöpa om en hel marknad. Genom det här tillskottet i kassan kan vi rekrytera ett ännu starkare team för den fortsatta utvecklingen av tekniken och förberedelser för att börja producera Sport Utility Scooter One som vår första serietillverkade produkt senare under året, säger Jonas Nyvang vd på Stilride.

Tekniken Stilfold innebär att stålplåt böjs och viks till mycket hållbara konstruktioner. Som bonus används mindre råvara och vikten blir avsevärt lägre än med traditionella tekniker.

– Stilfold använder en radikalt annorlunda metod för formning av metall som är enklare, mer flexibel och mer hållbar, kort sagt smartare, säger Gert Nilson, programchef för Metalliska material.