Ny finansdirektör för Ovako

Nicholas Källsäter har utsetts till ny finansdirektör för Ovako och kommer att ingå i företagets koncernledning. Nicholas som idag är Head of Group Business Control på Ovako har arbetat inom bolaget sedan 2012. Han har tillträtt den nya tjänsten 1 juni 2019 och efterträder Johan Ryrberg, som har valt att gå vidare till nya utmaningar utanför Ovako.

Nicholas har över 20 års erfarenhet av finans- och ekonomistyrning från ett flertal olika branscher. Han kommer i sin nya roll att ansvara för koncernens finans, IT och inköpsfunktioner.  

‒ Vi ser fram emot att välkomna Nicholas till Ovakos koncernledning. Under sina sju år på Ovako har han skapat en djup förståelse för verksamheten och har den kompetens och de egenskaper som krävs för att driva bolagets finansiella utveckling och stärka vår långsiktiga konkurrenskraft, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako.  

‒ Jag vill också passa på att tacka Johan Ryrberg för hans insatser för Ovako. Med sitt engagemang och sin gedigna finansiella erfarenhet har han varit en viktig tillgång under den resa som lett till att Ovako idag har en stark industriell ägare, säger Marcus Hedblom.

Johan Ryrberg kommer att vara kvar på Ovako under en övergångsperiod, till mitten av juli.